Wat is V3?

Vertellen-Vertrouwen-Vooruitgang (V3) is een praktische teamtraining waarbij het team een stap vooruit geholpen wordt richting een open, eerlijke en veilige samenwerking, vol energie en met duidelijke teamafspraken en teamdoelen voor ogen.

Tijdens de V3-teamtraining leer je concrete vaardigheden die meteen kunnen worden toegepast. In een mum van tijd merk je wat het effect is van bijvoorbeeld echt luisteren en openhartigheid op de onderlinge verbinding, het onderlinge vertrouwen, de samenwerking en de teamresultaten. 

Tijdens de trainingsdagen variëren we in werkvormen en maken we altijd de vertaalslag naar de werkpraktijk. De theorie houden we kort en ondersteunend, de oefeningen zijn speels, ervaringsgericht, concreet en altijd in verhouding tot de te behalen doelen. We maken plezier en nodigen je – waar nodig – uit tot diepgang. Uiteraard bepaal jij tot hoever je gaat. Jij stelt die grens vast.

De V3-teamtraining is een maatwerktraject en wordt zorgvuldig afgestemd op de wensen en doelen van het team. Het bestaat uit:

  • intakeformulieren;
  • face to face of online kennismakingsgesprekken;
  • twee trainingsdagen (natuurlijk op 1,5 meter afstand of online) met een intervalperiode waarin het team met individuele doelen en teamafspraken aan de slag gaat.

Iedereen krijgt een werkboek met achtergrondinformatie. Aan het eind van de tweede trainingsdag krijgt iedereen nog een werkboek mee. Deze staat vol inspirerende (team)oefeningen om na het traject met elkaar aan de slag te blijven. Zo kun je de beweging richting een eerlijke en duurzame samenwerking verder verankeren.